Pienoisnäytelmä

Rakastan sinua jo nyt

Kuva Wienin Burg-teatterin produktiosta.

Kantaesitys: 27.1.2017 Wienin Burg-teatteri
Berliinin Deutsches Theater 19.6. 2017
Helsingin Kaupunginteatteri, Kantaesitys 27.10.2020

Ohjaaja, Wien, Berliini: Barbara Frey
Ohjaaja, Helsinki: Aino Kivi
Näyttelijäkokoonpano: 2 naista per teksti

Avainsanat

  • Näytelmä

Pienoisnäytelmä

Rakastan sinua jo nyt

Sofi Oksasen Rakastan sinua jo nyt kertoo suomalaisen, lasta toivovan Marjan (Vappu Nalbantoglu) ja ukrainalaisen munasolunluovuttajaksi pyrkivän Darian (Aurora Manninen) toisiinsa kietoutuvan tarinan. Oksanen käsittelee samaa hedelmällisyyshoitoihin ja lapsitehtailuun liittyvää teemaa laajemmin romaanissaan Koirapuisto (Like Kustannus 2019), Daria on myös yksi romaanin päähenkilöistä. 

Rakastan sinua jo nyt kantaesitettiin 2017 Wienin Burg-teatterissa osana Eurooppalainen ehtoollinen (Ein Europaeisches Abendmahl) -kokonaisuutta. 1700-luvulla perustettu Burg on yksi Euroopan suurimpia ja saksankielisen Euroopan merkittävimpiä teattereita. Produktiota varten tilattujen pienoisnäytelmien kirjoittajina olivat Sofi Oksasen lisäksi Nino Haratischvili, Elfriede Jelinek, Terézia Mora ja Jenny Erpenbeck ja sen ohjasi Barbara Frey.

Näytelmä vieraili Berliinin Deutsches Theaterissa 19.6. 2017 ja molemmat kokonaisuudet ohjasi sveitsiläinen Barbara Frey. Rakastan sinua jo nyt -näytelmästä on tehty myös kuunnelma (Ylen Radioteatteri 2018). 

Sofi Oksasen pienoisnäytelmä Rakastan sinua jo nyt sai Suomen ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterissa tiistaina 27.10.2020 osana Vain parasta minulle -kokonaisuutta. Aino Kiven ohjaama kokonaisuus esitteli yhden illan aikana kolme uutta kotimaista näytelmää kolmelta kirjailijalta, Sofi Oksaselta, Elina Snickeriltä (Itku vieraalle) ja Maija Vilkkumaalta (Merisää). Tyylilajeiltaan vaihtelevia näytelmiä yhdistää tuore ja yllättävä näkemys maailmasta. Rooleissa nähtiin Riitta Havukainen, Merja Larivaara, Aurora Manninen, Vappu Nalbantoglu ja Kaisa Torkkel. 

Katso muut näytelmät

Siniposkiset tytöt

Kantaesitys 17.7.2005

Kun kyyhkyset katosivat

Kantaesitys 27.11.2013

Stalinin lehmät

Kantaesitys 15.9.2018

Puhdistus

Kantaesitys 2.7.2007