International site » Kansainvälinen sivusto » Ouvrir le site en français »

Koirapuisto (2019)

Kahdessa aikatasossa vyöryvä kertomus nykypäivän Helsingistä ja Ukrainan itsenäisyyden vuosista, hedelmöitysbisneksestä ja korruptiosta. Samalla se on syvän inhimillinen tarina uskollisuudesta, rakkaudesta ja lapsensa menettäneestä naisesta.

Sofi Oksanen yhdistää romaanissaan Euroopan lähihistoriaa luotaavan realismin ja psykologisen trillerin. Teos nostaa kaunokirjallisuuteemme uuden teeman: liiketoiminnaksi valjastetun lapsitehtailun maailman.

Sofi Oksanen on Suomen menestynein ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Hän on saanut 20 kirjallisuuspalkintoa, mm. Finlandian ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita.

Lisätietoja, haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:

Milla Palovaara  milla@kulttuuritoimisto.fi 040 596 7973

Suomi

 • suomi: Koirapuisto

  Hardcover

  Publisher: Like (2019)

  Contact: Milla Palovaara

Käännösten tiedot löytyvät sofioksanen.com-sivustolta

Arvostelut

 • ”Tarkkaan harkitun juonen lisäksi huomio kiinnittyy Oksasen kristallinkirkkaaseen kerrontaan. Romaani herättää lukijan kaikki aistit.” ★★★★★
  — Verdens Gang, Norja
 • ”Sofi Oksanen palaa kirjallisuusmaailman huipulle uusimmalla romaanillaan Koirapuisto. – – Jännitysromaani, joka pitää lukijan tiukasti otteessaan viimeiselle sivulle asti. – – Sofi Oksanen on taiturimainen eri aikakausien ja tunnelmien kuvaaja, joka osaa kirjoittaa suolakurkkupurkin tai halvan hajuvesipullon tuoksusta niin, että lukija tuntee sen kirpaisun nenässään. Väkeviä ovat myös kuvaukset perhe- ja työelämästä maassa, jossa korruptio läpäisee koko yhteiskunnan. – – Sofi Oksanen kuvaa viiltävän tarkkanäköisesti tätä yhteiskuntaa ja erityisesti sitä, miten naiset joutuvat kyynisyyden ja korruption uhreiksi. Samalla kirjasta välittyy herkkävireisesti rakkauden ja tuiki tavallisen perhe-elämän kaipuu. Koirapuisto on jännitysromaani, jolla on kiistatonta kirjallista arvoa. – – Sofi Oksanen on kirjoittanut yhden parhaista romaaneistaan.”
  — Dagsavisen, Norja
 • ”Onnistuessaan Oksasella on pari todella vahvaa valttia kädessään: Hänen siveltimensä maalaa niin todentuntuisen kuvan elämästä entisen Neuvostoliiton maissa, että lukija näkee sen silmiensä edessä ja tuntee sen tuoksut sieraimissaan. – – Oksanen pudottelee tiedonmurusia ja paljastaa valheita matkan varrella suurenmoisella tavalla, ja aivan yhtä verrattomasti hän saa romaanin viimeisen luvun värisemään jännityksestä.”
  — NRK, Norja
 • Lisää arvosteluita...

Links