International site » Kansainvälinen sivusto » Ouvrir le site en français »

Koirapuisto (2019)

Kahdessa aikatasossa vyöryvä kertomus nykypäivän Helsingistä ja Ukrainan itsenäisyyden vuosista, hedelmöitysbisneksestä ja korruptiosta. Samalla se on syvän inhimillinen tarina uskollisuudesta, rakkaudesta ja lapsensa menettäneestä naisesta.

← Takaisin kirjaan Koirapuisto

Arvosteluja

 • ”Tarkkaan harkitun juonen lisäksi huomio kiinnittyy Oksasen kristallinkirkkaaseen kerrontaan. Romaani herättää lukijan kaikki aistit.” ★★★★★
  — Verdens Gang, Norja
 • ”Sofi Oksanen palaa kirjallisuusmaailman huipulle uusimmalla romaanillaan Koirapuisto. – – Jännitysromaani, joka pitää lukijan tiukasti otteessaan viimeiselle sivulle asti. – – Sofi Oksanen on taiturimainen eri aikakausien ja tunnelmien kuvaaja, joka osaa kirjoittaa suolakurkkupurkin tai halvan hajuvesipullon tuoksusta niin, että lukija tuntee sen kirpaisun nenässään. Väkeviä ovat myös kuvaukset perhe- ja työelämästä maassa, jossa korruptio läpäisee koko yhteiskunnan. – – Sofi Oksanen kuvaa viiltävän tarkkanäköisesti tätä yhteiskuntaa ja erityisesti sitä, miten naiset joutuvat kyynisyyden ja korruption uhreiksi. Samalla kirjasta välittyy herkkävireisesti rakkauden ja tuiki tavallisen perhe-elämän kaipuu. Koirapuisto on jännitysromaani, jolla on kiistatonta kirjallista arvoa. – – Sofi Oksanen on kirjoittanut yhden parhaista romaaneistaan.”
  — Dagsavisen, Norja
 • ”Onnistuessaan Oksasella on pari todella vahvaa valttia kädessään: Hänen siveltimensä maalaa niin todentuntuisen kuvan elämästä entisen Neuvostoliiton maissa, että lukija näkee sen silmiensä edessä ja tuntee sen tuoksut sieraimissaan. – – Oksanen pudottelee tiedonmurusia ja paljastaa valheita matkan varrella suurenmoisella tavalla, ja aivan yhtä verrattomasti hän saa romaanin viimeisen luvun värisemään jännityksestä.”
  — NRK, Norja
 • Hyvä taide herättää ajatuksia ja tunteita, ja sitä Oksasen kirjat tekevät. Niin myös Koirapuisto.
  — Aamulehti (2019)
 • Taitavasti toteutettu fiktio auttaa hahmottamaan kuvaa monimutkaisesta todellisuudesta. Sofi Oksanen on tässä mestari.
  — Turun Sanomat (2019)
 • Koirapuisto on syksyn huikeimpia. (…) Kun hän onnistuu, lukijalla on käsissään jotakin elämää suurempaa. Nyt on. (…) Koirapuisto on uskomaton yhdistelmä rakkautta, pelkoa, väkivaltaa, sortoa, toiveita, pettymyksiä.
  — Kainuun Sanomat (2019)
 • Sofi Oksasen uutuusromaani Koirapuisto on taidokas ja raivokaskin kuvaus Itä-Euroopan munasolubisneksestä
  — Me Naiset (2019)
 • Kiovan tietävät kaikki, mutta suomalaisessa kirjallisuudessa tuskin on aikaisemmin luettu kaupungista nimeltä Dnipro.
  — Helsingin Sanomat (2019)
 • Koirapuisto on viileän tyylikäs, erittäin taitavasti kirjoitettu romaani, joka käsittelee monella tavalla kuohuttavia ja mielipiteitä jakavia asioita
  — Savon Sanomat (2019)
 • Koirapuisto on upea kirja. (…) Kirjan päähenkilö toi mieleen Puhdistuksen vahvat naispäähenkilöt, joilla oli taito pysytellä hengissä.
  — Kirjasähkökäyrä-blogi (2019)