International site » Kansainvälinen sivusto » Ouvrir le site en français »

Baby Jane -romaanista elokuva

Baby Jane (2005) on Sofi Oksasen toinen romaani. Se on kulmikas rakkaustarina, joka nousee määriteltyjen ja määrittelemättömien ahdistushäiriöiden keskeltä eikä kaihda näyttää seksuaalisuuden sellaisiakaan puolia, jotka saavat tyydytyksensä vain huomaamattomien postilähetysten kautta.

Elokuvan kuvaukset alkavat kesäkuussa ja elokuva saa ensi-iltansa vuoden 2018 lopussa. Elokuvan tuottaa Oktober Oy.

”On ollut äärimmäisen hienoa työskennellä Sofi Oksasen kirjan parissa. Tämä on minun, Katja Gauriloffin ja käsikirjoittaja Veera Tyhtilän ensimmäinen fiktioelokuva”, kertoo elokuvan tuottaja Satu Majava.

”Olemme Oktoberilla tehneet laadukkaita pitkiä dokumenttielokuvia jo vuosia. Tuntuukin luontevalta siirtyä kovatasoisten, pitkien arthouse –elokuvien pariin”, sanoo elokuvan toinen tuottaja Joonas Berghäll.

Katja Gauriloff tunnetaan erityisesti dokumenttielokuvistaan Säilöttyjä unelmia (2011) ja Kuun metsän Kaisa, joka palkittiin tänä vuonna parhaan dokumenttielokuvan Jussilla. Kuun metsän Kaisa on saanut myös kansainvälistä menestystä ja sitä on esitetty mm. Berliinin ja Göteborgin elokuvajuhlilla.

”Löysin juhannuksena 2012 Sofi Oksasen Baby Jane -kirjan ja heti sen luettuani tiesin, että se tulee olemaan ensimmäinen pitkä fiktio, jonka ohjaan. On mielenkiintoista haastaa itseään ammatillisesti uudella tavalla. Odotan kesän kuvauksia, työskentelyä näyttelijöiden kanssa ja sitä miten kirjan henkilöt heräävät henkiin elokuvassa”, kertoo Katja Gauriloff.


Lisätiedot:
Saija Holm / tiedottaja, Future Film
saija.holm@futurefilm.fi 
050 355 82 74

Harry Päiväläinen
harry.paivalainen@futurefilm.fi 
0400 694 953 
www.futurefilm.fi

Joonas Berghäll / tuottaja, Oktober Oy
joonas@oktober.fi
040 709 3331